Så har första semesterveckan hemma kommit till sitt slut. Lite trist att en vecka redan gått, men samtidigt roligt att man fått uppleva det roliga man lyckats hinna med under samma tid. Som man kan utläsa från titeln så är det en obokad semester i hemmet som är planerat för årets ledighet.

Läst i Gp:n som dimper ner varje dag i brevlådan och varje dag gör att jag gör ett litet men märkbart hopp i sängen. Vill man hålla sig uppdaterad får man tydligen lida lite pin. Nåväl, tillbaka till det jag läste i tidigare nämnda tidning. Nämligen att det är en stor del barn som inte får/har chans till att åka utomlands eller till en stuga. Detta var tydligen väldigt synd om dessa barn. Man kan ju givetvis hålla med om att det kunde varit roligt för barnen att komma från hemmet fyra väggar. Frågan är ju om man ska tycka synd om sig själv då som har en hemester planerad… Eller om det kanske inte är ”synd” om vuxna.För hade ju egentligen kunnat göra något. Nu är ju inte semestern dirket händelselös. Gör små dagsutflykter istället. Eriksbergsbryggan, Stranden i Aröd, Plaskis, Apelviken i Varberg samt lite träning (för att inte helt dega ihop bara för att det är semester) och tvättning för tydligen blir man smutsig trots att man har semester. Allt detta mellan regnskurarna. Kan väl påstå att vädret kunde varit bättre. Men betydligt sämre också, så beroende på hur man ser det så får jag nog vara nöjd har ju trots allt semester.

 

Plaskande SesamSesam vid Plaskis
BryggkattSesam På Eriksbergsbryggan
Allt är ju icke av godo bara för att man har semester. Råkade somna på stranden i Varberg, vilket gjorde sig väl påmint när jag skulle ta ett vad jag trodde skulle vara ett härligt varmt bad på natten när jag kommit mig hem. Men även där så gäller det ju att se det från rätt håll, givetvis att det var himla gött att sova på stranden. Skulle ju kunnat rapportera lite nyheter från sportsidan av världen, något om att damerna tog hem brons för Sverige i fotbolls-VM. Men å andra sidan så gör så många andra just. Samtidigt som man kanske borde sett åtminstone en match vilket jag inte heller gjort.

 

McDonald Coca-Colaglas

En nyhet som egentligen bara är återkommande är att även i år så satsar McDonalds på att ge med ett glas Man köper en plusmeny. Har blivit lite av en drog att samla dessa, så även i år. Nu har dock intresset svalnat något men dock finns det kvar. Kan väl nu med facit i hand säga att första och även andra årets glas (eftersom dessa var samma model) är dom som är bäst och godast att dricka ur. Funktionalitet har ju dock bara en sekundär betydelse, men dock värd att beakta. Dom höga smala samt dom små som skulle se ut som en burk är inte guds bästa skapelser. Varken goda att dricka ur eller speciellt estetiskt tilltalande.

Men även om hemester kan låta trist så är det mycket vad man gör det till. En bal på slottet kan vara helt, helt underbart. Det är även helt rätt för miljön enligt dom som förstår sig på det. Just miljöfrågor har blivit väldigt heta under senaste åren. Ibland kan man nästan tro att folk kan köpa vad som helst bara det är miljömässigt rätt. Nästan lite tabu att ens ifråga sätta behovet av något för att det är bra för miljön. Hört visa lösa rykten om att det även finns ett riksdagsparti som har miljöfrågor som sina huvudfrågor. Ska tydligen också fått en hel del röster i senaste valet 🙂 Så kontentan som kanske gått förlorad i allt mitt dravel är att en hemester är rätt bara för att det är miljöriktigt. Det spelar alltså mindre roll om det än inspirerande, upptäckande, kul, roligt eller bara helt, helt underbar…

Nu är andra hemester veckan påbörjad och vädret har tyvärr inte varit det perfekta badvädret, så får nöja mig att tänka tillbaka på mitt första havsbad i veckan som gick… Första sjöbadet var avklarat redan under midsommaren.

Första Havsbadet
Nu håller jag tummarna för flera regnfria dagar och ljumna kvällar och härliga bad.