image

Långhelg i berlin! Var inte helt dumt att få komma bort en stund och ha tankarna på annat håll än jobb och vardagsbestyr. Förra året var det Prag som gällde i år den betydligt större huvudstaden Berling i Tyskland.
Hade egentligen önskat en tågfärd ner vilket förmodligen hade kunnat varit alldeles, alldeles underbart… Men, så blev det inte, utan högt ovanför målnen bar färden neråt europa. Kanske passande dock, med tanke på att det var kristiflygare den avresande torsdagen. Flygresan gick förvånansvärt smärtfritt, så även att hitta en buss för vidare transport mot Berlins mer centrala platser och mer specificikt  Abba Hotel.
Efter installationen på det mycket fräsha hotellet, så var det dags att leta efter en restaurang och prova vad tyskland hade att erbjuda! Blev efter en kort promenad en italiensk 🙂 där valet slutligen hamnade på en näst intill smaklös vegetarisk pizza. Tidig kväll för att orka med en tidig frukost (18 euro) förväntningarna var skyhöga, kan dock inte riktigt säga att dom nåde riktigt dit. Men var helt klart en av de bättre hotellfrukostarna med ett relativt brett utbud. Har dock varit med om att personal både stekt pannkakor samt ägg mm så hamnar inte på topplistan.

Efter detta började själva semestern med fullfart på apostlahästarna för att se så mycket som möjligt. Ett och annat foto hann man också med emellanåt. 🙂

(ev. uppdateras inlägget…)