Gårdagen spenderades åt något som inte tidigare blivit prövat, iaf inte av undertecknad. Testade konceptet med Krogshow på Rondo. Det hela går ut på att det är både mat samt show, i detta fallet revy.

Tyvärr så visade det sig att jag inte hade helt rätt uppfattning av vad krogshow innebar. Trodde att man åt och njöt av showen på samma gång, en föreställning som visade sig vara helt missvisande. Nåväl, det hela började med att man anländer till Rondo redan vid 18 tiden och påbörjar kort därefter alla sina rätter.

Förrätten var Rökt lax- och skaldjurssallad, med sockerärtor, pepparrotscheesecake och ruccoladressing.
Vilket inte var någon höjdare då ”rå” -lax är långt från en favorit. Men petade ut räkorna samt kräftskärten och njöt av mina bröd som jag hade fått till.

Huvudrätten var:

Oxfilé, parmesansmaksatt potatiskaka, knaperstekt pancetta, ragu på säsongens grönsaker, samt rödvinssås. Vilket var en kulinarisk upplevelse. Köttet var otroligt mört, och låg någonstans mellan medium/rare. Sedan så var potatiskakan ett ganska fräckt inslag gentemot klyftpotatis etc. Skulle gärna velat kunna göra en sådan själv.

Till efterrätt så blev det en Kahlúapannacotta med karamelliserad ananas och pistageflarn. Vilket var okej, tycker det är väldigt stilrent att få mat i ett glas som på bilden. Något som även det kan tänkas komma till användning privat. Ananas är ju alltid gott och flarnet var ett välkommet sött inslag till den annars så smaklösa pannacottan.

Efter att man ätit sin mat och avslutat med lite hett te, så började showen. Showen var helt okej, inbjöd till en del skratt mest för att Annika Andersson var med. I övrigt var det mest medelmåttigt men förnöjelsebart.

Men med tanke på att Robert Gustavsson kommer att hålla höstens revy så jämförelsevis spår jag att denna kommer att se te sig som en lågbudgetproduktion, Annikas insats till trots.

Men att äta där innan showen är inget jag rekommenderar. Visst, det enda som är praktiskt är att man är på plats till showen. Men i övrigt finns inga fördelar. Restaurangmiljön är inte speciellt inspirerande och saknar helt fönster ut. Servitören (som förmodligen var gay), var inte speciellt serviceminded och hela tillställningen kändes snarare som en matsal än en restaurang. Eftersom man redan hade förbeställt allt via nätet när biljetten bokades så krävdes det i princip ingen interaktion med servitören heller, ett faktum som var väl utnyttjat.

Skulle vilja ge hela tillställningen i sin helhet en 3:a av 5. Medelmåttigt inget man kommer att ha bland sina tio i topp minnen men för den sakens skull inte något man behöver förtränga eller.