Ett väl använt citat från Nalle Puh. Idag har det verkligen varit en sådan där dag, det har blåst, blåst och så blåst lite till. Har trots att det är allt annat än varmt på morgonen börjat bruka en tunnare jacka nu. Kroppen säger visserligen ifrån så fort jag sätter första foten utanför entrédörren men lite mer behagligt när man vänder färden hemåt efter arbetsdagen.

Som den trogne läsaren kanske listat ut så blev det en rätt sen natt igår vilket givetvis inverkade på morgonrutinerna. Orkade knappt ur sängen om jag ska vara helt ärlig. Ligger verkligen och på marginalerna och to.m. lite över om man ska vara helt ärlig. Måste nog göra något åt min otroliga trötthet på morgonen. Kommer ju upp men kunde för omväxlings skull vara trevligt att inte behöva stressa som en tok. Men å andra sidan så hinner jag fortfarande äta frukost, även om det är i hast.

Mycket på jobbet, har papper och så kallade ”surdegar” överallt, känns det som. Man kan ju inte jobba jämnt så nu ligger en Prag resa med… tåg inplanerad. Vet inte riktigt hur trött man kommer att vara efter en sådan. Kan väl knappast påstå att det är semester 🙂 Nåväl, sevärt, trevligt och kul hoppas jag på. Men enbart framtiden kan utvisa vad som kommer att ske.

Efter jobbet så kan man nog säga att det mesta gick snett. Inte på mitt bästa humör, trött efter för lite sömn och känner som om en förkylning håller på att drabba mig. Ett hett energislösande bad hade varit fint, kanske lite sent nu. Men å andra sidan är det ingen gammal gnällig tant som bor under längre. Enbart ev. Pundare som länsar ens förråd. Har inte kommit över det än, nej. Förstår att det påverkat mig, har lätt att ta saker personligt och svårt att släppa. Funderar fortfarande hur jag ska få tag i den skyldige. Letade faktiskt en stund på tradera och blocket efter några av dom stulna objekten, men fick inget napp tyvärr.

Har efter inspiration från C och länktips till en ananaspaj försökt mig på den. Man måste ju träna innan man bjuder in mästaren 🙂 Tyvärr så blev resultatet inte riktigt enligt mina förväntningar. För att vara helt ärlig så glömde jag en förmodligen vital ingrediens. Nämligen bakpulvret till pajdegen. Vet inte hur mycket den missade teskeden skulle gjort eftersom ett stort fel på den var att den totalt ville falla sönder när man skulle ta en bit. Visserligen fullt ätbart men långt, långt, lååångt borta från perfektion.

Pajdeg
  • 150 gram margarin
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 st ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 gram avrunnen ananas
Gör så här
Rör ihop pajdegen till en smulig massa.
Tryck ut den i pajformen.
Blanda ihop fyllningen o. häll den i pajformen.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, i 175 gradig ugn.

Pajdeg150 gram margarin1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverFyllning1 st ägg2 dl creme fraiche1 dl strösocker1 tsk vaniljsocker500 gram avrunnen ananasGör så här
Rör ihop pajdegen till en smulig massa.Tryck ut den i pajformen.Blanda ihop fyllningen o. häll den i pajformen.Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, i 175 gradig ugn.

Trots att receptet kan verka enkelt och banalt så… går allt att misslyckas med. Men tycker att lite mer ingående instruktioner om hur pajdegen som beskrivs som en ”smulig massa” ska hålla ihop när man skär upp den i bitar.

Blev också ett test med pinngrillning, vilket även det var långt från önskat resultat. Vissa dagar ska man bara inte gå upp. Men har äntligen fått bort alla flintastekar från frysen. Var hög tid för det och nu blir det inte mer sådant. Om man inte räknar med alla lunchlådorna som bildades från de enorma mängderna som blev över. Men eftersom planen var att få bort att gammalt kött så är jag trots allt nöjd. Nu ska det blir kött utan en massa fett och kyckling som ska tillagas. Kanske C´s inspiration på lax kunde komma på menyn också. Men det är mer jobb än man tror att laga mat, vilket inte får inkräkta för mycket på min soffslöartid.

Har hört att det går rykten på stan att det finns tvivlare på att jag verkligen skriver mina inlägg på kvällarna. Men det finns som sagt var inga svar för en tvivlare.

Imorgondagen bjuder förutom kasst väder på en krogshow på Rondo med Magnus Uggla. Hade några presentkort som höll på att förlora sitt värde. Ska nog bli väldigt gött med en fin kötträtt där, en kötträtt är ju som sagt var alltid rätt.

Hade iofs några planer för en vegetariskt middag längre fram, men tror jag nu släpper det…