Valborg, som vanligt i Sverige så var det kallt och skulle sedan visa sig även regna. Men provade något nytt till skillnad från vädret. Nämligen att gå och lyssna på en kör vid näckrosdammen, som sjöng in våren. Vilket var var fint men kändes ändå inte rätt att lyssna på soliga dagar mm, när himlen var grå och regnet bara timmar ifrån att vräka ner.

Mycket riktigt så gjorde moder natur mig inte besviken, lagom till att Chalmers Cortègen skulle rulla ut så kom regnet. Det regnade och regnade, så i år var första året på länge som jag inte lyckades kolla på hela. Såg yngefär hälften tills det var så blött och kallt om fingarna att det var lika bra att ge sig till den bokade restaurangen Mazala på Berzeliigatan. Har tidigare lovordat Mazala på Nobelgatan och förhoppningarna på en likvärdigt eller to.m bättre upplevelse var stora. Måste säga att lokalen var fräsh men att jag nog mer uppskattar den gamla trots allt. På servitrisen fanns inte något att klaga på. Maten var god, riset lika så. Men skiljde sig i smaken från deras andra restaurang. Här var det en mer distinkt smak vilket fungerade bra med tanke på mitt dåvarande nerfrysta tillstånd.

Lördagen var det mycket strul och skulle helt velat lägga mig och bara dra täcket över huvudet. Men efter som det var inplanerat en inför Prag träff så var det inte ett alternativ tyvärr. För de som inte vet kan jag upplysa om att det bär i väg till Prag under kristiflygarhelgen. Blir inte så många timmars arbetstid som går bort då, vilket är fördelaktigt. Blev förutom lite praktiska detaljer samt provsmakning av apfelstrudel. För att få rätt känsla, vilket skulle visa sig vara förvånansvärt gott!

Blev även ett par parti Carcassonne som var lånat kvällen till ära. Ett rätt kul strategi spel som är nästan lite genialiskt uträknat som settlers.

Dagens (söndag) strapatser var en lång sovmorgon efter gårdagens sena aktiviteter, åtminstone tills någon ringde och väckte mig. Förvånansvärt fint väder idag, dock en anning för blåsigt och kallt i vinden. Men grejade mig med vindskydden på balkongen för att ytterligare säkra upp dom, vilket allt är välspenderad tid. Sedan på eftermiddagen var det grillning på ängen tillsammans med S. & CeCe. Vilket även detta blev till en kulinarisk njutning. Särskilt om man räknar in efterrättsananaspajen med dom frasiga kanterna. Några episoder av den svenska serien Solsidan avverkades tillsammans med ett inte så lyckat parti Plump. Måste säga att Solsidan har vissa höjdpunkter med även några dalar som då tyvärr går så långt under ytan att man knappt kan se det.

Återstår som inte är gjort är att lämna in deklarationen, varför göra det tidigare när man kan vänta till sista stunden?

Funderar på att låsa mig blogg med olika lösenord tillsammans med en personlig fråga om mitt liv är svaret. Tror jag sett tillägg för just det ändamålet. Men det får jag ta imorgon.

Nu ska jag göra det jag hade så stor lust till i lördags….