Det finns många problem i världen. Det som flest människot upplever just nu är med största säkerhet vulkanutbrottet på Island. Detta vulkanutbrott har verkligen visat att flygkommunikationen i världen är minst sagt lätt att slå ur balans. Det finns int heller mycket man kan göra åt det heller, så krafter större än människan är i rörelse.

Visst är det ett problem för folk som blivit ”strandsatta” utomlands och får utnyttja transportmöjligheter av gammalt slag, typ båt, tåg, buss och bil. Men det har ju funkat förr så det går nog bra även nu för tiden.

Fann denna lådan när jag var och snokade runt lite i fyndhörnan inne på Ikea. Det låter ju onekligen PERFEKT att det inte är något fel.  Blev dock inget köp (av mig iaf) ska faktiskt ingen sådan ha. Men för den som vill ha en sådan är det ju inga problem att få en till ett mycket fördelaktigt pris.

Men visst finns det ”problem”  som en del tycker är små och bagatellartade men som en annan kan se som enorma och oövervinnliga. Om vi tar resenärerna som blivit strandsatta utomlands så kan dom uppleva problemet med vulkanutbrottet som ganska stort, medan jag som inte är på resande fot egentligen inte berörs tycker att det nästan inte är ett problem. Men likväl så är det samma problem med vulkanutbrott.

Ett problem som jag upplever på morgonen som alla har men berörs olika är skrapning av framrutan på bilen.

Ett likvärdigt problem men som vi alla upplever olika. Dom som åker buss har inte en aning om att problemet finns, de som inte masar sig upp alldeles för sent på dagarna kanske uppfattar det som ett mindre problem eftersom solen redan gjort jobbet vid det laget.

Verkar vara ett problem för mig att uppdatera bloggen regelbundet. Men kan förklara det med att jag lägger min tid på att använda några av google´s nya tjänster. Först och mest kul tjänst är Latitude vilket gör att man kan lägga upp sin position, antingen genom telefonens inbyggda GPS (om telefonen har en sådan vill säga), eller vilken antenn som den kopplat upp sig mot eller som sista alternativ är när man kopplar upp sig med sin dator och genom Ip-nummret så avgörs positionen. Så nu har jag några av mina mer teknikdrivna vänner på kartan 🙂 Har även lagt till en grov positionsvisare här på bloggen —-> är bara mina vänner som kör tjänsten som kan gå ner på gatunivå och se vart jag befinner mig.

Sedan så har jag börjat använda Google Kalender vilket är en online kalender som har möjligheten att få SMS/mail-påminnelser om händelserna som man lägger in. Väldigt smart att ha den online eftersom den då alltid finns tillgänglig. Givetvis finns det massor med smarta funktioner som att man exempelvis kan dela kalender med vänner och på så sätt bjuda in till händelse mm.

Känns ändå skönt att jag utvecklar mig själv och testar nya saker som i framtiden kanske är lika vanliga som att skicka sms idag.