Så har det gamla -09 talet tagit slut och 10-talet tagit sin början. Känns nästan som när man gick i grundskolan och gick från ental till tiotal. Svårt och tungt i början men sedan inser man vilka möjligheter som kommer med det nya. Möjligheterna är oändliga, gäller bara att göra något.

Så då har man upplevt jul av årgång 2009. Kan säga att det var faktiskt inte någon lyckad jultid för mig detta året. Blev sjuk redan på tisdagen (22:e december) och har så varit ända fram till mitten på mellandagarna. Blev bara en snabb visit hemma hos föräldrarna och nytillskottet A. till släkten under julafton. Självklart fick även Sesam åka med för att slippa sitta ensam på självaste julafton.  Skulle egentligen inte åkt hem på julafton eftersom det tog på krafter som jag egentligen inte hade. Så någon kalkonmiddag annandag jul blev det inte. Istället så tillagade katten och jag lax utan vitvinsås enligt recept av C. Kändes ganska lyxigt och trevligt ändå.

Mellandagarna gick och blev allt bättre och bättre och jag orkade mig slutligen ut på en promenad runt Eriksbergsbryggan. Ville inte gärna gå själv så trots lite halt väglag så fick jag med mig S och C. Antog att dom tyckte lite synd om mig och bjöd även på middag, färsk pasta med ostsås som innehöll resterna av julskinkan. Tyvärr så hittade jag även lite svamp, men inte värre än att det gick att fiska ur.

Vilade mig ytterligare lite fram till onsdagen den 30 då hyresgästen till den nya lägenheten oväntat ringer och säger att han lämnar in nyckel redan innan helgen. Detta tyckte han var lämpligt att ringa och säga redan vid halv åtta på morgonen. Men hade varit lika glad även om han ringt vid 6. Så då blev det bråttom upp för att hämta nyckeln innan vaktmästarna beslutade sig för att försvinna. Så runt 9 tiden hade nyckeln kommit ut och det var lika bra att påbörja flytten eftersom det är svårt att bo på två ställen samtidigt. Så snabbt slå lite i telefonboken för att se om några arbetsvilliga vänner svarade i sina telefoner vid 10 tiden en ledig dag. M. kom plikttroget samt några genom blodsband tvunga själar. Så framåt middagstid så var alla stora och nödvändiga saker för det nya boendet överflyttade och hjälpen fick njuta av Silverringen buffe som tack.

Kvällen den dagen så var det Bio, Avatar i 3D som varit planerat och köpt sedan länge. Kan säga att det var en väldigt häftig känsla att sitta i mitten/mitten i en av Bergakungens största salar och uppleva 3D-känslan. Det var så verkligt att jag ville ducka för flygande köttbullar t.o.m. Filmen lämnade förmodligen ingen av de 417 besökarna besviken, utan levererade en upplevelse utöver det vanliga precis som alla recensionerna vittnat om. Tyvärr var filmen lång och därmed blev det en sen natt. Men ändå var det inget att spara på utan upp tidigt och fortsätta packa och flytta.

Framåt eftermiddagen så var det dags att bege sig till årets sista fest. Nyårsfest i Majorna med utsikt över plaskis. Var en trevlig liten lya med ett svagt sluttande vardagsrumsgolv, vilket blev allt brantare allt eftersom kvällen fortskred. Det var knytkalas och vårt bidrag var pastasallad. Var lite rädd över att det skulle vara mycket skumma rätter eftersom det var en vegetarian som höll festen. Men blev positivt överraskad av både fläsk, kassler samt en ätbar quornfärspaj. Tillsammans med lite hemmabakt bröd samt trevligt sällskap så skulle det visa sig vara en av de bättre nyårsaftnarna jag upplevt de senaste åren. Den kvällen så fick Sesam åter sällskap först vid halv fem. Givetvis var det bara att gå upp dagen efteråt och flytta vidare….

Har i skrivandes stund flyttat ytterligare en hel förmiddag samt städat i den gamla lägenheten och har nu bara källarförrådet kvar att åtgärda innan allt är helt överflyttat och klart för att lämna in nycklarna till den gamla lägenheten. Men nu med facit på hand så hade den ursprungliga planen med att flytta mellan 7-12 den 4:e varit en omöjlighet. Hade inte jättemycket hjälp nu men då hade det förmodligen varit ännu sämre. Så denna gången stod turen på rätt sida.

Nu väntar ett par dagars upppackande eftersom något sådant har det inte funnits tid med. Hittar alltså inget och det enda elektroniska som är inkopplat är routern. Fast det går inga kablar därifrån så man lever ganska low-tech just nu. Nåväl, det har människan överlevt tidigare.

Summa summarum, det är ett himla jobb att flytta ju fler som hjälper till desto bättre och man kan aldrig få för mycket hjälp eller bananlådor. Avatar är en helt klart sevärd film så den rekommenderas starkt.

Förresten så hade vi istället för julklappar till var och en, ”julklappsspelet” i år, vilket var en höjdare och kommer nu att bli en tradition hos familjen Zackaroff. Det skapade både gemenskap samt mer engagemang i julklappsröran. För er som ännu inte kommit på detta så går det ut på att alla köper två julklappar för en summa som är förutbestämd, i vårat fall så var det 75 kronor. Man har alla julklapparna i en pott och så får var och en slå tärningar (3 är mest lämpligt) och får man då ett par så får man ta en julklapp ur potten. När potten sedan är tom så öppnar alla julklapparna och visar övriga. Man går sedan ett par varv till med tärningarna och nu får man ”tjuva” klappar från dom andra. Det geniala med spelet är ju att julklapparna tjuvas av dom som vill ha dom mm. Så alla kommer med stor chans att få något dom ville ha. Sedan är det lite ”krig” om de mer åtråvärda klapparna. Mycket kul spel som gör folk mer aktiva istället för att bara sitta och jäsa i soffan och vänta på att klapparna ska rulla in. Rekommenderar definitivt att köra julklappsspelet för alla som vill slippa julstressen med att hitta perfekta julklappar till alla galna släktingar som aldrig blir nöjda ändå…

Önskar nu alla en god fortsättning på det nya året, förhoppningsvis kommer det en tid då även undertecknad kan njuta av det…… *suckar tungt*

Ett STORT tack till alla som gjort flytten möjlig.